Ctra. de Ciuret, 10, 17515 Vidrà +34 628913659 serradoraplanas@hotmail.com

LA FAMÍLIA PLANAS, TOTA UNA VIDA TREBALLANT LA FUSTA.

La història de la Serradora Planas es comença a escriure a mitjans del 1945, al poble de Vidrà. Va ser llavors quan en Ramon Planas Sadurní aprofitant que el seu fill era a la mili, va demanar un crèdit al banc de 40.000 pessetes per muntar un petit talleret sota l'antiga casa de Can Planas. Un cop tornat de la mili, i amb el taller acabat de muntar, en Josep Planas Verdaguer es posa a treballar de valent amb el seu pare per tirar endavant el negoci familiar que tant havien somiat.

Van ser uns inicis durs, de treballar molt i de ''passar gana''. Compraven la fusta de faig que provenia dels boscos de Vidrà, i en feien bitlles pel sector del tèxtil. Les xapaven totes a mà, seguint les vetes de la fusta perquè si no es trencaven. Els seus principals clients es trobaven a Sabadell i Terrassa. Van arribar a tenir 4 treballadors en nòmina.

79

+

ANYS D’EXPERIÈNCIA


 

L’any 1973, en Ramon Planas Coll, amb només tretze anys i essent la tercera generació de la família, va començar a treballar a la casa. També va ser una època complicada, ja que el plàstic va guanyar protagonisme i el sector del tèxtil va començar a comprar bitlles d’aquest material. L’empresa es va començar a reciclar i varen entrar a treballar pel sector del calçat fent formes de fusta. El 1975 el total de la producció ja anava per aquest mercat. Va ser una època que es va treballar molt per empreses de la zona d’Alacant. S’havien arribat a fer 25.000 parells de formes anuals.


 

Uns anys més tard, concretament el 1985, es varen produir dos fets que van ser cabdals en el futur de l’empresa. El primer va ser que la Providència Fontdevila Comas es va casar amb en Ramon i també va començar a treballar al negoci familiar. El segon punt clau va ser el canvi de producció de les formes al ‘’quadradillo’’, ja que el plàstic havia tornat a fer de les seves. Aquesta època es va començar a treballar per torneries de la Vall del Ges i la zona de València, que fabricaven material pel sector del moble.


 

El 2002, es produeix un altre factor important que permet a l’empresa continuar creixent. En Ramon decideix fer una nau industrial en un terreny de 2.000 metres quadrats que té en propietat, per així poder treure la serra de sota casa. Aquest mateix any també comença a treballar a l’empresa en Josep Planas Fontdevila, la quarta generació. Un cop instal·lats a la nau, es passa una temporada que treballen juntes les tres generacions amb un objectiu comú: ampliar la maquinària per augmentar la producció.


 

L’any 2012 entra a treballar en Jordi Planas Fontdevila, també de la quarta generació. Aquest fet, sumant-hi alguna màquina nova, permet a l’empresa superar any a any els metres cúbics serrats. Es continua treballant per les torneries de la Vall del Ges, encara que el seu producte final hagi canviat del sector del moble al sector de la perfumeria.


 

El 2023 l’empresa adquireix un terreny al costat de la serradora i aconsegueix tenir més de 8000 metres quadrats d’instal·lacions.

Web desenvolupada per Javajan experts en disseny i programació de webs, apps i botigues online.